Наша місія

Дорогі друзі, ні для кого не таємниця, що події в Україні викликали бурю емоцій в середовищі наших російськомовних емігрантів. Політика колишнього уряду України змусила людей вийти на Майдан. Через підступну безвідповідальність деяких політиків, які свого часу не прислухалися до думки народу, зараз брати по крові росіяни і українці на наших очах перетворюються на ворогів. Ситуація абсурдна до непристойності. Люди розділилися на два непримиренні табори, і, у відстоюванні своєї точки зору в запалі суперечки, часто переводять розмову у взаємні образи. Ми ризикумо розучитися навіть не лише розуміти, але й чути один одного. Але є й інша частина російськомовних жителів Німеччини, які не гають часу на порожні суперечки (в яких ажніяк не може народитися істина), а просто роблять все можливе, щоб допомогти постраждалим, – ні в чому не винним дітям, старим, пораненим, безпритульним, – одним словом, простим людям.
Ми, засновники громадського об’єднання «1. Мирна Єдина Україна» («1. Friedliche Vereinigte Ukraine») перебуваємо поза політикою. Живучи хто в Україні, хто в Німеччині, ми просто не змогли залишитися осторонь у цей важкий для країни час. Зібравши навколо себе однодумців, небайдужих до біди звичайних людей, якім не пощастило стати заручниками конфлікту, ми вирішили діяти.
Громадське об’єднання “1. Мирна Єдина Україна” займається виключно гуманітарною діяльністю. Статутні цілі та завдання виконуються за рахунок пожертвувань. Головна мета об’єднання – збір коштів і надання допомоги фінансової, матеріальної, медичної:
– Постраждалим дітям;
– Дитячим будинкам і будинкам інвалідів;
– Дітям з неповних сімей;
– Біженцям, які опинилися без даху над головою та засобів існування;
– Сім’ям загиблих солдатів;
– Лікарням і госпіталях;
– Пораненим.

Об’єднання також сприяє реалізації програм медичної та фізичної реабілітації поранених і членів їх сімей.

Ласкаво просимо до нашої групи у FaceBook!